Regio – Musea, theaters, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden, bibliotheken en seksclubs gaan de komende twee weken dicht. Voor eet- en drinkgelegenheden, met uitzondering van de afhaalmogelijkheden, gold de sluiting al. Dat is zojuist bekendgemaakt.

Dat betekent, dat de voorstellingen in De Fabriek van Theater Hofpoort op zaterdag 14 en zondag 15 november niet doorgaan. De vestigingen van de bibliotheek sluiten tijdelijk en dat geldt ook voor Stedelijk Museum Coevorden en Museum Thijnhof.

Zwembad

De zwembaden moeten ook dicht, maar de zwembadbranche bekijkt of zwemlessen en banenzwemmen nog mogelijk is. Dat geldt dus ook voor De Swaneburg.

Snellere daling nodig

De daling van het aantal besmettingen is ingezet, maar het gaat nog te langzaam. Een snellere daling is nodig om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. De komende twee weken gelden extra maatregelen om de daling te bespoedigen en meer vrijheden te kunnen krijgen. De huidige maatregelen blijven van kracht.

De extra maatregelen gelden van woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november. Thuis mogen maximaal twee personen per dag mogen ontvangen. Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal twee personen van verschillende huishoudens. Bij uitvaarten geldt vanaf 9 november een maximum van dertig personen en bij huwelijken twintig personen.

In regio’s waar veel coronabesmettingen zijn, wordt mogelijk een avondklok ingesteld. Dan mogen mensen na een bepaald tijdstip niet meer de straat op. Regio’s met hoge besmettingscijfers zijn Rotterdam, Zuid-Holland Zuid en Twente.

Het complete pakket van extra maatregelen en de reeds bestaande maatregelen is hier te vinden.