Oosterhesselen – Muziekvereniging Excelsior Oosterhesselen gaat binnenkort mooie dagen beleven op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november.

Het honderdjarige Excelsior begint op vrijdag 15 november met een receptie voor genodigden. Op zaterdag 16 november is er van alles te doen. Het programma ziet er als volgt uit: 10.00 uur, straatoptreden malletband en fanfare door Oosterhesselen; 14.00 uur, ontvangst reünisten; 15.00 uur, generale repetitie voor jubileumconcert samen met reünisten en solisten; 17.30-19.30 uur, buffet en bijpraten; 19.00-20.00 uur, voorbereidingen concert; 20.00 uur, jubileumconcert van de hele vereniging in sporthal De Goorn, reünisten en als speciale gast Isa Zwart: 22.30 uur, feestavond met band Level Up. In dorpshuis De Hesselerhof is een expositie te zien. Tot slot van het jubileumweekend is er op zondag 17 november vanaf 11.00 uur een brunch voor reünisten en de leden van Excelsior.

Veel informatie over het weekend staat op de website van Excelsior en op Facebook.

Activiteiten in jubileumjaar

De viering van het eeuwfeest begon tijdens de jaarwisseling met het spelen van de Ouverture 1912 van Tsjajkovski, waarna het vuurwerk van De Donderbussen losbarstte. In maart was er een verenigingsdag, in april een concert in Coevorden en in juni was er een play-inn voor de jeugd.

Eén van de hoogtepunten was het Drents Fanfarefestival op 22 juni, gevolgd door het slagwerkspektakel ‘Heel Hesseln Trilt’ op 6 juli. Ook bijzonder was natuurlijk de deelname aan De Toorn van Thunaer. De laatste uitgave van De Klenckerheugte is geheel gewijd aan het jubileum.

Na het jubileumweekend zijn er nog cd-opnamen van de fanfare. Volgend jaar komt nog ‘Excelsior De Film’ uit.

Plannen in 2020

Daarnaast zijn er al plannen voor volgend jaar. Dan wordt 75 jaar vrijheid gevierd. In de gehele gemeente Coevordeen zijn allerlei activiteiten. Excelsior wil in september ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins uitvoeren. Er wordt een projectkoor opgericht met als basis het koor van De Toorn van Thunaer en andere belangstellenden uit de gemeente. Het koor staat onder leiding van Jan Kruimink. Aanmelden voor de audities kan tot en met 29 november. De repetities starten in januari. Meer informatie over dit project is HIER te vinden.