Emmen/regio – De Drentse Vereniging ’t Aol’Volk houdt vrijdag 8 november de jaarlijkse voordrachtwedstrijd in de Drentse streektaal. De wedstrijd vindt plaats in het Atlas Theater in Emmen en begint om 19.00 uur. de toegang is gratis.

Degene, die het allerbeste zijn/haar verhaal voordraagt, krijgt de Grada Eding-Askesprijs. De wedstrijd is bestemd voor kinderen tot en met 16 jaar in twee leeftijdscategorieën: groepen basisschool 1 tot en met 5 en groepen 6 tot en met 8. Daarnaast zijn er wisselbekers en geldprijzen.

Op woensdag 6 november zijn er twee voorrondes, waarvan één in de gemeente Coevorden. Zo’n 36 kinderen gaan door naar de finale op 8 november.

Leden van ‘t Aol’ Volk jureren bij de voorronden. Bij de finale wordt de jury gevormd door Hennie Stokker-Stadman (dichter in de Drentse streektaal), Hennie Kuijer (zij verzorgt presentaties in de streektaal) en Wim Oosting (actief met Drentse historie en streektaal). De voordrachten worden afgewisseld met dansen van de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk.

Vorig jaar won Indy Wösten van basisschool De Praom uit Zwartemeer. Ditmaal werd Ann-Marin Spang van de BWB-school in Dalen tweede, een jaar eerder was zij de winnaar.