Coevorden – Elke Vierveijzer is vrijdag 10 januari in Theater Hofpoort met haar programma ‘Lucht’. Dit theaterseizoen prijkt zij op de voorpagina van Open doek van het theater. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Dit jaar won zij het ‘Stijgend Applause Stipendium’ voor haar programma op voordracht van de cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

Elke Vierveijzer heeft behoefte aan lucht. Ze is toch niet de enige, die het Spaans benauwd krijgt van de zeurende, zichzelf voortslepende mens? Hoogste tijd dus voor een open blik en een stevig weerwoord, dat ze verpakt in loepzuivere, snijdende en grappige liedjes. Maar er gaat ook gekletst worden.

In ‘Lucht’ gaat zij via muzikale verhalen en stijlen op zoek naar de waarheid. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica.

Elke studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch waar ze in 2014 cum laude afstudeerde. Een jaar later behaalde ze de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Van 2016 tot en met 2018 speelde ze haar ode ‘Om te janken zo mooi’ aan Maarten van Roozendaal.

Kaarten à 17,50 euro zijn online te bestellen en te koop in The ReadShop aan de Friesestraat 26. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, zijn die aan de theaterkassa te koop. De kassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend.

Foto Saskia Kerkhoff