Coevorden – EHBO Coevorden bestaat maar liefst 75 jaar. Dat werd vrijdagavond gevierd tijdens een gezellige avond in Plaza Sportz.

De avond werd geopend door voorzitter Marc Molenaar, gevolgd door een toespraak van burgemeester Renze Bergsma. De initiatiefnemers van de feestelijke avond waren Joke Stoel en Margot Tepper, zij waardeerden het zeer dat Bergsma aanwezig was. “Als er één club is waarvoor ik graag tijd vrij maak, is het wel de EHBO”, aldus Bergsma. “Wij hebben vrijwilligers, maar ook supervrijwilligers en daar horen jullie ook bij.” Als waardering voor de EHBO met ongeveer zestig leden heeft de gemeente een bijdrage beschikbaar gesteld en ook Plaza Sportz deed een duit in het zakje.

De aanwezigen genoten van een heerlijk gebakje met daarop logo’s uit de verschillende jaren. Daarna konden de mensen lekker bijkletsen of bowlen. De burgemeester bleef niet achter en trad ook in het strijdperk. Hij bowlde niet onverdienstelijk tot zijn grote vreugde.

Aanwezig waren ook de drie ereleden: Ali Stellinga, Derkje Looden en Kest Kooiker. Daarnaast is ook Anneke Post erelid.

De afdeling Coevorden van de Koninklijke Nederlandse Vereniging werd opgericht op 1 oktober 1949. Zo’n tweeënhalf jaar later kwam er ook een katholieke afdeling in Coevorden. De huidige EHBO-vereniging Coevorden is ontstaan uit de fusie tussen beide verenigingen in 1979.