Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma verraste woensdagmorgen het echtpaar Neef-Staalsmid met een prachtig bos bloemen ter ere van hun 60-jarig huwelijk.

Het diamanten echtpaar gaf elkaar op 18 januari 1963 het jawoord in Enschede. Coby Neef- Staalsmid (81) is in Steggerda geboren en Willem Neef (80) in Emmer-Compascuum. Zij werkten allebei enkele jaren in Enschede waar zij elkaar hebben ontmoet.

Neef kon werk krijgen in Emmen bij de AKU en binnen twee maanden hadden ze een woning in Coevorden. Het werken in een fabriek vond Neef maar niks. “De muren kwamen op mij af” en vond werk in Groningen. Dagelijks ging hij van Coevorden naar Groningen totdat hij op gegeven moment bij enkele schildersbedrijven in Coevorden langs ging om te solliciteren en hij trad in dienst bij één van de bedrijven. Na wat omzwervingen in Coevorden, ze hebben op Poppenhare, De Ballast en in de Sallandflat gewoond, wonen ze sinds enkele maanden in de Schutse. Het bevalt hun heel goed maar ze missen toch een tuintje en doordat er een woning op de begane grond vrijkwam, verhuist het echtpaar binnenkort weer. “Dan kunnen we gelukkig weer zo naar buiten lopen en genieten van een tuintje”.

Tekst/foto: Herman Woltersom