Coevorden – De heer Acip Istekli (82) en mevrouw Sabiha Istekli-Haccioglu (80) waren op donderdag 28 juli zestig jaar getrouwd. In verband met vakantie van het echtpaar kon op dat moment geen bezoek van de burgemeester plaatsvinden.

Vanmiddag was het zover, dat dat wel mogelijk was en burgemeester Renze Bergsma kwam het paar in hun woning in Poppenhare feliciteren namens de gemeente. Hij liet de felicitaties vergezeld gaan van een bloemetje, terwijl reeds eerder die dag een enorme taart van de gemeente was bezorgd. Er volgde een geanimeerd gesprek tussen de burgemeester en de familie.

Het paar is destijds getrouwd in Turkije. De heer Istekli kwam in 1970 naar Nederland en woonde eerste drie jaar in Almelo. In 1974 kwamen zijn vrouw en de eerste kinderen in het kader van gezinshereniging naar Nederland. Het gezin woonde daarna negen jaar in Hoogeveen. In totaal kregen de heer en mevrouw Istekli acht kinderen: vier jongens en vier meisjes. Een zoon is helaas overleden.

De heer Istekli kwam uit een dorp in Turkije en was een echte dorpsjongen. Hij werkte echter in de stad bij een arts en in de stad ontmoette hij zijn toekomstige vrouw. Daarmee deed een echt stadsmeisje haar intrede in de familie.

Istekli was in Nederland productiemedewerker, het laatst bij Forbo in Coevorden. Hij ging in 2001 met pensioen. Hij geniet dagelijks van zijn wandelingen door het park.

Vijf van hun kinderen wonen in de wijk Poppenhare. Een van hen woont in een andere wijk en een zoon woont in Rotterdam. Er zijn zestien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Een veertiende achterkleinkind is op komst.