Coevorden – Architect Koos Bakker uit Coevorden wilde graag een bijdrage leveren aan het in januari geopende Sint Antoniusgebouw bij de H. Willibrorduskerk aan de Wilhelminasingel. In Twente had hij inspiratie opgedaan voor het bouwen van een Mariakapelletje met een dak in de vorm van twee elkaar rakende, biddende handen.

Zijn plan werd samengebracht met de wens van de vrijwilligers, die het Sint Antoniusgebouw bouwden, om iets te doen met een oude gevelsteen. Deze gevelsteen uit 1854 kon vanwege de dikte geen plek krijgen in de muren van het nieuwe gebouw. Nu is boven de gevelsteen een kapelletje gebouwd.

Op het inmiddels gebouwde kapelletje zijn leien aangebracht. De geloofsgemeenschap van Coevorden kreeg vervolgens spontaan een marmeren altaarsteentje aangeboden. Het steentje is afkomstig uit het voormalige klooster Mariënbos van de Zusters van Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort aan de Sparrenlaan in Emmen. De kapel wordt dinsdag 16 juli ingewijd na afloop van de H. Mis die om 19.00 uur begint. Overdag is de kapel vrij toegankelijk door via de steeg naast de parochiekerk naar de achterkant van het gebouw te lopen.

Het Sint Antoniusgebouw van de St. Willibrorduskerk werd in januari geopend door bisschop mgr. Ron van den Hout. Na de opening zegende hij de zaal in.

 

Tijdens de opening van het Sint Antoniusgebouw.