Coevorden – De gemeente Coevorden en de Arbeidsmarktregio Drenthe hebben donderdagochtend de eerste Social Return Award uitgereikt aan de Donker Groep. Deze prijs wordt gegeven aan bedrijven die zich extra inzetten voor het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen en helpen om een arbeidsmarkt te creëren waar iedereen een kans krijgt, zijn van groot belang,” zei wethouder Erik Holties van de gemeente Coevorden bij de officiële uitreiking. “De gemeente Coevorden en de Arbeidsmarktregio Drenthe hopen dat het voorbeeld van de Donker Groep andere bedrijven zal inspireren.”

Project Weeshuisweide als voorbeeld

In 2023 startte de Donker Groep met het vernieuwen van de Weeshuisweide in Coevorden. Dit project was onderdeel van een aanbesteding van de gemeente Coevorden, die uiteindelijk aan Donkergroen werd gegund. Een belangrijk onderdeel van deze aanbesteding is Social Return On Investment (SROI). Hierbij biedt de opdrachtnemer kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. De inzet van SROI zorgde niet alleen voor een mooi nieuw groen park in de binnenstad van Coevorden, maar gaf ook werk aan mensen die wat extra hulp nodig hadden om aan een baan te komen. Samen met het team Actief Voor Werk zorgde de Donker Groep ervoor dat deze mensen de ondersteuning kregen die ze nodig hadden.

Gemeente waardeert inzet bedrijven

Tijdens de realisatie van de Weeshuisweide werkte de Donker Groep ook samen met leerlingen van het praktijkonderwijs, waarbij leerlingen hielpen met het planten van duizenden plantjes. Dit gaf de leerlingen waardevolle werkervaring.

Naast het project Weeshuisweide kreeg de Donker Groep ook de opdracht voor regulier groenonderhoud. Hierbij kregen inmiddels vijf mensen uit een uitkeringssituatie een vaste baan aangeboden. Dit soort initiatieven liet zien hoe belangrijk het is dat bedrijven zich inzetten voor het welzijn van de samenleving.

Foto: gemeente Coevorden