Sleen/regio – Twee medewerkers van de bibliotheek houden op donderdag 11 april, in samenwerking met de gemeente en DigiHandig, een DigiBingo in de bibliotheek aan de Westrupstraat in Sleen voor inwoners van de gemeente Coevorden.

Er is plek voor zo’n veertig deelnemers. De bingo start om 10.00 uur. De deelname is gratis en het is niet verplicht om lid te zijn van de bibliotheek. Vanaf 9.45 uur is er een inloop met een kop koffie of thee.

De bibliotheek, DigiHandig en de gemeente zetten zich in voor het vergroten van digitaal zelfvertrouwen onder alle burgers. Tijdens de bingo wordt op speelse wijze kennisgemaakt met symbolen uit de digitale wereld.

Er wordt volgens de traditionele bingoregels gespeeld, tegelijkertijd gaan deelnemers met elkaar het gesprek aan over digitale symbolen. Wie blijkt over de meeste kennis te beschikken en wie heeft er als eerste bingo?

Deelnemers maken kans op niet alleen handige, maar ook leuke ‘digitale’ prijzen! Na afloop van de ochtend gaat niemand met lege handen naar huis, iedereen krijgt een verrassingstas mee. Aanmelden kan tot woensdag 10 april 10.00 uur in een van de bibliotheken of door te mailen naar digisterker@biblionetdrenthe.nl.