Coevorden – Debby Petter was reeds diverse malen in Coevorden met haar voorstellingen en ook zondagmiddag maakte zij indruk met haar nieuwste solovoorstelling ‘Niet te geloven’.

‘Niet te geloven!’ is een beklemmende en soms ook humorvolle monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Enerzijds vervult Debby de rol van Monique, getrouwd met Bart, en anderzijds de rol van Sabine. Gaandeweg wordt het verleden van Monique en Sabine duidelijk. Sabine groeide op in een sekte waar God alles wat leuk is verboden heeft. Zij ontvlucht dit leven als als zij moeder wordt om haar zoon de toekomst te besparen die haar verleden is. Zij staat er dan alleen voor, omdat haar familie en omgeving met haar breekt.

Op bijzondere wijze verhaalt Debby Petter over het leven van beide vrouwen, die elkaar in hun vragen zeker niet sparen. Het leven bestaat uit keuzes. Monique is altijd bij Bart gebleven ondanks haar liefde voor Jesse. “En dat is ook een keuze.” Haar alter ego Sabine vertelt over haar leven in de sekte. Niet te geloven wat daar allemaal gebeurt.

Debby Petter heeft wederom blijk gegeven van haar vertelkunst waardoor het publiek steeds geboeid blijft. Zij speelde eerder in het theater van Coevorden de voorstellingen ‘Ik ben er nog’ (2012), ‘Gaandeweg’ (2014), ‘Bed & Breakfast (2016) en ‘In mijn hoofd’ (2018) en ‘De liefde voorbij’ (2021).