Dalen – Annemiek Hazelaar uit Dalen doet het heel goed bij de springgroep van TVC. Zij mag zelfs meedoen aan het EK teamgym in Denemarken.

De 19-jarige Annemiek turnde acht jaar lang bij Gymvereniging Dalen, maar maakte twee jaar geleden de overstap. “Ik ging eens bij de springgroep van Ria de Jong kijken en dat sprak me aan.”

EK Teamgym

De afgelopen zomer deed zij mee aan de selectietraining voor het EK teamgym 2020 in Denemarken. En: na een spannende trainingsperiode hoorde zij, dat zij is opgenomen in het seniorendamesteam. Annemiek kijkt er uiteraard naar uit. Het kampioenschap vindt plaats van 12 tot en met 18 oktober en er doen acht tot tien landen aan mee.

Onderdelen zijn bijvoorbeeld minitramp, minipega, tumbling en vloer. “Ik kan hoog springen. Het mooie van deze sport is de uitdaging om zo hoog mogelijk te vliegen. Door de valkuil bij TVC kun je snel nieuwe sprongen leren.”

Daarmee heeft Annemiek in een tijdsbestek van ongeveer anderhalf jaar een prima prestatie neergezet. Haar wacht nog een intensieve periode. De groep bestaat uit twaalf meiden uit alle delen van het land en traint in diverse plaatsen: Ede, Stedebroec, Coevorden, Roosendaal en Langedijk. Annemiek rijdt zelf auto, maar kan af en toe ook met anderen meerijden. Zij traint in totaal zo’n tien uur per week.

De selectiegroep is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymunie (KNGU). De groep staat onder leiding van Boy Kuiper en Kyra Konings.

Eerst staat voor 28 maart nog het kampioenschap clubteams in ‘t Grootveld in Dalen op het programma.

Ervaring opdoen

Ervaring opdoen en plezier zijn de belangrijkste elementen voor Annemiek. “Natuurlijk proberen we zo hoog mogelijk te eindigen. Niets is onmogelijk is al gebleken. Ik heb een drive om te presteren en als je ervoor strijdt, lukt het”, is de overtuiging van Annemiek. Meer weten? Kijk dan op de website van het EK Teamgym.

Bron: Lelie van Dalen