Coevorden – Tijdens DNV Discovery kunnen leerlingen van groep 8 in november alvast naar De Nieuwe Veste. De leerling kan kiezen uit havo-/vwo-lessen of vmbo-lessen. De lessen zijn in het gedeelte van de school waar de havo-/vwo-leerlingen en vmbo-leerlingen les hebben. Er is een DNV Discovery op vrijdagmiddag 8, 15, 22 en 29 november. Vorig jaar was het eerste jaar, dat in deze vorm met vier lesmiddagen, leerlingen uit groep 8 kunnen kennismaken met de school. De belangstelling was goed, zelfs boven verwachting. Dat geeft aan dat de leerling graag zelf de school op deze manier ontdekt.

Na afloop waren er volop enthousiaste reacties, zowel van de deelnemers als van de docenten. De mogelijkheid voor aanmelding voor DNV Discovery 2019 is inmiddels gestart en de aanmeldingen stromen weer binnen.

De Nieuwe Veste vindt het belangrijk dat kinderen goed onderwijs kunnen volgen in de buurt, op fietsafstand of dichtbij met bus of trein. Het onderwijsaanbod van de school is breed en passend voor elke leerling op ieder niveau.