Coevorden/regio – Zoals het nu lijkt, is de gemeente Coevorden de nacht van de jaarwisseling vrij rustig doorgekomen.

Er waren enkele meldingen van afvalverbranding aan de Secretaris Bruintjesstraat, Jozef Israëlsstraat, Linthorst Homanlaan, Van Giffenstraat en Dr. Picardtlaan in Coevorden. Aan de Hoogehaar in Dalen brak brand uit in een loods. Aan de Looweg in Coevorden viel een auto ten prooi aan vlammen. In Oosterhesselen was er een melding over de container bij VIOS aan de Burgemeester De Kockstraat.

Noord-Nederland

Op de landelijke politiesite staat, dat de politie in Groningen, Drenthe en Friesland dertien aanhoudingen verrichtte. De politie is deze jaarwisseling een aantal keer bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Vijf agenten raakten (licht)gewond. De Mobiele Eenheid (ME) werd zeven keer ingezet, in Drenthe was dat in Bovensmilde en Elim. In Drenthe zijn vier personen aangehouden bij incidenten die te maken hebben met de jaarwisseling.

Op een aantal plekken in Noord-Nederland deden zich incidenten voor, zoals vechtpartijen, vernielingen en overlast van zwaar vuurwerk. Er kwamen gedurende de hele nacht veel meldingen binnen van branden.