Gees – Toneelvereniging de Hildespeulers met spelers uit Zwinderen, Gees en Oosterhesselen houdt een uitvoering op zaterdag 16 november in De Zwerfkei in Gees. De acteurs spelen het stuk ’n Pittig Wiefie’, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Michael Wempner en vertaald in de streektaal door Ben ten Velde.

Willem is uit het bejaardentehuis gevlucht. Als hij een woning bekijkt, komt hij Marie tegen. Zij wil niet meer bij haar dochter wonen. Willem en Marie besluiten allebei de woning te nemen en bij elkaar te gaan wonen. Het samenwonen van twee eigenwijze oudjes blijkt niet zo gemakkelijk als ze in eerste instantie dachten.

Willem is nogal koppig en Marie een pittige tante die zich niet op haar kop laat zitten. Lucas, de zoon van Willem, en dochter Sientje van Marie, vinden het maar niks en hebben nogal wat bezwaren. Maar Willem en Marie houden voet bij stuk.

De toneeluitvoering begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via Jolanda Koops, 0524-291699, of via mail: dehildespeulers@gmail.com.