Regio – De buitenbaden in de gemeente Coevorden, Bosbad Zwinderen, Bosbad Noord-Sleen en Zwembad Zwinderen, openen hun poorten weer op dinsdag 2 juni.

Bosbad Noord-Sleen

De mensen van Bosbad Noord-Sleen zijn dolenthousiast en popelen om de gasten te ontvangen in hun mooie zwembad, zo staat op Facebook. Voorzitter Jan Roelof Kunstman: “Het wordt anders dan andere jaren, maar ik ben blij dat we onze bezoekers toch de kans kunnen bieden om te komen zwemmen. Er zijn extra maatregelen nodig en spontaan langskomen kan dit jaar helaas niet.” Door de maatregelen rondom het coronavirus is er voor maximaal 150 zwemmers tegelijk plek in het zwembad. Deze bezoekers zijn welkom in vaste tijdblokken, die online te reserveren zijn. Wie een abonnement heeft, kan dit aangeven en dan is de plek gratis. Wie geen abonnement heeft, kan online een kaartje kopen. Regels zijn: voldoende afstand, douchen is niet mogelijk en het verzoek is zo min mogelijk gebruik te maken van kleedruimtes en toiletten. Meer informatie staat op de website en de Facebookpagina.

Bosbad Zwinderen

Ook Bosbad Zwinderen verwelkomt iedereen graag, wel geldt er een (streng) protocol, net als in de andere baden. “Belangrijke vragen zijn: hoe gaan wij als bad om met het houden van anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar en hoe voorkomen we dat het te druk wordt in het zwembad?”, zo staat op de website.

Dit seizoen werkt Zwinderen niet met abonnementen. Er is gekozen voor een ticketsysteem. Die kaarten dienen via internet te worden besteld voor een bepaald tijdvak en dienen vooraf te worden betaald. De zwemlessen gaan door, al is de start voor de beginnersgroep wat later. Omdat het badpersoneel alleen vanaf de kant les mag geven aan deze groep kunnen deze lessen pas van start gaan bij versoepeling van de regels. De andere zwemlessen zijn op woensdag van 17.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan via deze pagina op de website van Bosbad Zwinderen, waarop ook een link naar het aanmeldingsformulier staat. Dat formulier kan worden gemaild naar info.bosbadzwinderen@gmail.com. Het laatste nieuws staat behalve op de website op de Facebookpagina.

Zwembad Zweeloo

In Zwembad Zweeloo wordt gezwommen in tijdblokken om het maximumaantal bezoekers in en om het zwembad onder controle te houden. Voor juni is dit aantal maximaal honderd bezoekers per blok, voor de ochtenduren geldt een maximum van 25 personen. Wie wil zwemmen, dient dit te reserveren. Er wordt gewerkt met abonnementen en losse kaarten per blok. Abonnementhouders hebben daarbij voorrang.

Schoonmaak en desinfectie staan hoog in het vaandel. De douches en kleedruimtes zijn niet beschikbaar. Bezoekers dienen dan ook met hun badkleding onder hun gewone kleding naar het zwembad te komen. Er zijn looproutes aangegeven. De kiosk is gesloten. Na het zwemmen dient iedereen direct het terrein te verlaten.

De nieuwste informatie staat op de website en op Facebook.

Verder begint de Aelder Zwemschool weer met de aquafitgroepen. Reserveren is verplicht en kan via deze link. Ook de Aelder Zwemschool deelt de laatste informatie op de website en Facebook.