Zweeloo – Op uitnodiging van Sweel Cultureel komen ‘De Dames Schumann’ zondag 2 februari naar de kerk aan De Wheem 10 in Zweeloo.

Het is een muziektheaterprogramma van het duo Passies & Havinga over het leven van de negentiende-eeuwse concertpianiste Clara Schumann-Wieck (1819-1896). In deze voorstelling spelen Havinga en Passies de rollen van respectievelijk Clara Schumann en haar oudste dochter Marie Schumann.

Kort na Clara’s dood kijkt dochter Marie terug op het leven dat zij heeft geleid in dienst van haar beroemde moeder. Clara Schumann had gedurende zestig jaar een glansrijke internationale carrière als concertpianiste en was daarnaast verantwoordelijk voor een gezin van zeven kinderen.

Dochter Marie zingt liederen die door haar moeder zijn gecomponeerd. Zij vertelt over het leven in het gezin Schumann en over de tragedies waarmee dit gezin werd geconfronteerd. Clara Schumann speelt in de voorstelling onder andere muziek van haar echtgenoot Robert Schumann en haar vriend Johannes Brahms.

De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te reserveren via sweelcultureel@gmail.com.