Gees/regio – De reeks van de pad-in-de-kijker-cultuurweekeinden wordt zondag 24 juli voortgezet in en rond Gees. Dan kunnen wandelaars van een route van het cultuurpad een bezoek brengen aan de Beeldentuin in Gees.

Om 15.00 uur is de presentatie van het Cultuurpad voor belangstellenden. De Drentse Jachthoornblazers laten van zich horen en kinderen tonen hun schilderijen. Er kan een (korte) wandeling worden gemaakt en er wordt een toelichting gegeven op de bijzondere cultuurhistorische punten langs het pad. Uiteraard zijn de tuin en de galerie die dag gewoon open.

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen en de stad in de gemeente Coevorden is een langeafstandspad van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.

De route van Meppen naar Gees van circa 14,5 kilometer staat aankomend weekend centraal. In Gees kunnen de beeldentuin en galerie worden bekeken, de Drentse Hoornblazers treden op en er is een exposities van schilderijen van kinderen. Er kan een (korte) wandeling worden gemaakt en er wordt een toelichting gegeven op de bijzondere cultuurhistorische punten langs de etappe van het Cultuurpad.

Meer informatie over de speciale weekenden en andere culturele activiteiten in het kader van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 staat op www.cultureelcoevorden.nl. De wandelingen van het Cultuurpad zijn online

beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad. Daarnaast is er het wandelboek Cultuurpad Coevorden, voor 9,95 te koop in de kantoren van Tourist Info in Coevorden en Aalden/Zweeloo, Coevorden, Gees, Sleen en Schoonoord.