Assen/Coevorden – Cultureel Coevorden presenteert zich op donderdag 5 mei op het Drents Bevrijdingsfestival in Assen aan de Baggelhuizerplas. In eerste instantie was er de vraag of de deelnemers aan het Levensliedproject in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 wilden optreden. Uiteindelijk is dit uitgemond in een complete samenwerking.

Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden opent het festival om 12.00 uur. Deze opening vindt plaats op het hoofdpodium. Aansluitend treedt het Drents Jeugdorkest op. Dit orkest onder leiding van gastdirigent majoor Tijmen Botma (dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso) speelt het stuk ‘Bommen Berend’ van componist Jan de Haan.

Van 14.00 tot 18.00 uur zijn er allerlei activiteiten op het Coevorder Plein. Vanuit het Levensliedproject treden op Anne van Tiel, Shännah Ossel, Berend Meijer, Wilmar Janssen, Monica Smeets, Miriam ter Weeme, Petra Witting en Jeanette Croezen. De activiteiten en projecten uit het culturele jaar worden gepresenteerd, Striptekenaar des Vaderlands Herman Roozen tekent live en het Diversiteitsplatform Coevorden presenteert zich.

Foto: Wilmar Janssen is een van de deelnemers van het Levensliedproject.

Zie ook:

Concerten levenslied maken diepe indruk