Regio – Ook vanuit Zuidoost-Drenthe verzamelen boeren zich om vervolgens koers te zetten naar Assen voor een actiedag.

Farmers Defence Force schrijft op haar website: “Wat begon als een stikstofcrisis, is uitgemond in ‘De Stikstofaffaire’. Doodgegooid zijn we met ‘plannen’ die maar één ding met elkaar gemeen hebben: de hele stikstofproblematiek op het bord van de boeren leggen, de boeren van hun land verjagen en de leefbaarheid op het platteland voor boer en burger vernietigen.”

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kwam maandag met het rapport ‘Naar een uitweg uit de stikstofcrisis’. Dit leidde bij Farmer Defence Force uit de uitspraak: “Eén gemene deler: de boeren moeten opdonderen. Boerenfamilies worden onteigend en verdreven van hun land, voor een probleem dat niet door ons wordt veroorzaakt! Van geen van de plannen is vanuit de landbouwsector steun.”

Farmers Defence Force laat weten: “Op 7 juli gaan we wat zaakjes rechtzetten. FDF gaat actievoeren, niet door vele uren te rijden en te luisteren naar een lange rij sprekers die ons geen oplossing bieden en waarvan een aantal ons de hemel in zullen prijzen, maar ons net zo snel een mes in de rug steken als dat beter uitkomt.”

Foto: in oktober 2019 verzamelden boeren zich onder andere bij Wachtum voor een protest in Den Haag.