Coevorden/Dalen – Alle vier ploegen uit de gemeente Coevorden (CSVC, Dalen, Germanicus en Raptim) hebben woensdagavond de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi doorstaan en gaan door naar de halve finale.

Germanicus werd vanavond eerste in poule B in De Citadel in Dedemsvaart, de andere teams behoorden bij de vijf beste nummers drie.

Aanstaande zaterdag is de halve finale, dan worden de wedstrijden gespeeld in Angelslo Emmen, De Citadel Dedemsvaart, Het Activum Hoogeveen, ‘t Grootveld Dalen en De Eendracht Zwartemeer. De vijf winnaars gaan door naar de finale. De traditionele tussenronde is op woensdag 3 januari vanaf 18.00 uur. De winnaar daarvan gaat door naar de finale. Die vindt plaats op zaterdag 6 januari vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

De derdeklassers FC Meppel, Rouveen en Raptim en tweedeklasser Dalen bereikten op de valreep de halve finale. CSVC is de enige vierdeklasser die naar de halve finale gaat.

Van de vijf nummers drie werden FC Meppel, Dalen en Rouveen zaterdag nog eerste, maar in de kwartfinale verliep het moeilijker. Raptim werd zaterdag op doelsaldo net geen eerste in de poule en deze keer werd de ploeg op doelsaldo net geen tweede. Vierdeklasser CSVC werd in de voorronde derde en is daarmee de enige vierdeklasser.

Zesvoudig winnaar HODO kon het niet bolwerken en eindigde in Hoogeveen als vierde.

Topscorer van de kwartfinale was Nance Hoogeveen van Germanicus met zeven treffers.

Poule-indeling

Germanicus en Dalen treffen elkaar in poule B in De Citadel in Dedemsvaart. CSVC speelt in Het Activum in Hoogeveen, Raptim gaat naar ’t Grootveld in Dalen.

Meer informatie over zaterdagavond, de uitslagen en de poule-indeling staat op de website van Protos Weering.

Foto: tijdens de voorronde van afgelopen zaterdag in ’t Grootveld.