Oosterhesselen – Marga Kool, Jan Veenstra en Egbert Meijers zijn zondag 22 maart met hun  theaterprogramma Babyboomers Blues in de hervormde kerk van Oosterhesselen. Vanaf 14.30 uur zorgen zij voor liedjes, gedichten en verhalen.

Liedjesmaker Egbert Meijers en de schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra zijn onmiskenbare babyboomers. Zij staan in hun optreden stil bij het waardevolle ervan en steken de draak met de malligheid en de uitwassen. Het is een programma met Drents-, Nederlands- en Engelstalige muziek, poëzie en literatuur.

Babyboomers, geboren in de zeven jaren na de oorlog hebben veel zien veranderen. Van één telefoon in de hele straat om de veearts of de vroedvrouw te bellen naar een smartphone per huisgenoot. Van de zuil waar je ‘onlosmakelijk’ mee was verbonden naar de ‘vrijheid’ van aanmodderen in je eentje. Babyboomers begonnen de wereld op de kop te zetten. Omdat het anders moest. Van de Koude Oorlog naar ‘Give peace a chance’. Daarna gingen de babyboomers meer dingen regelen. Maar hebben ze het ook goed geregeld voor de wereld ná hen? Voor de volgende generaties?

Kaarten zijn te reserveren via 0524 581942 of e-mail: voorverkoop@hesselencultureel.nl. Meer informatie over Hesselen Cultureel staat op de website.