Zweeloo – De zesde editie van de Zwembad Zweeloo Crosstriatlon vindt plaats op zondag 25 juni. Het is een zeer toegankelijke triatlon voor jong en oud en voor zowel beginnende recreanten als fanatieke duuratleten. Jaarlijks doen er ruim honderd sporters mee. De activiteiten beginnen om 11.00 uur. Klik hier voor een overzicht van het programma.

Met het organiseren van de jaarlijkse crosstriatlon levert de vijfkoppige organisatiecommissie een belangrijke bijdrage aan de missie van zwembad Zweeloo: een gezellige, gemoedelijke, sfeervolle en overzichtelijke ontmoetingsplek zijn voor iedereen en door onze gasten sportief te laten ontspannen bijdragen aan het welzijn van jong en oud.

“We hebben een unieke locatie om dit te organiseren. Het is overzichtelijk en gaat langs een prachtig parcours door en rond Aalden en Zweeloo en het beekdal van de Aelderstroom. Doordat de deelnemers een aantal ronden fietsen en lopen, is het voor de supporters ook leuk: zij zien hun helden vaker langskomen”, aldus medeorganisator Silvia Hollander.

Nieuw onderdeel

Er zijn dit jaar vijf categorieën waaraan men kan deelnemen. Nieuw in het programma is de 1/16 Triatlonestafette. “Met deze kortere estafette hopen we een nieuwe groep deelnemers te trekken die het leuk vindt om als team aan dit evenement mee te doen maar opzien tegen de ‘afstanden’ in de 1/8 estafette”, geeft Ruth Ellen aan. “De één wil gewoon kennismaken met deze tak van sport en finishen en de ander wil juist proberen het uiterste uit zich halen en een snelle tijd neer zetten. Beide kan op zondag 25 juni in Zweeloo.”

Vrijdag 16 juni ‘Clinic Kids Triathlon’

Om de kinderen extra te stimuleren om mee te doen, houdt Zwembad Zweeloo samen met de Aelderzwemschool op vrijdagmiddag 16 juni een ‘Clinic Kids Triatlon’ voor alle kinderen tot en met 12 jaar. De kinderen maken tijdens de clinic kennis met alle disciplines van de triatlon. De clinic start om 15.30 uur. Deelname is gratis en vooraf opgeven is niet nodig. “Kom spontaan langs in zwembad Zweeloo en doe mee!”, aldus een enthousiaste Anke Renkema.

Geen Col du Gelpenberg

Een vast element in het parcours van de crosstriatlon is al jaren de ‘Col du Gelpenberg’, een pittige kuitenbijter op het terrein van Landal GreenParks Aelderholt. Door de uitbreiding van het park en de daarmee gepaarde bouwwerkzaamheden kan deze uitdaging nu niet in het parcours worden opgenomen. “Persoonlijk vind ik het heel erg jammer, maar ik weet niet of iedere deelnemer dit met mij eens is. Er is ook een groep die er altijd als een berg tegenop ziet”, zegt Wilfried Reuvers.

Meer informatie over de activiteiten staat op de website www.crosstriatlonzweeloo.nl. Deelname is alleen mogelijk door middel van online aanmelden via deze website. Aanmelden kan tot en met vrijdag 23 juni.

Hoofdfoto: het bestuur van de Zwembad Zweeloo Crosstriatlon: staand v.l.n.r. Anke Renkema, Ruth Ellen, Wilfried Reuvers,zittend Olfred Nijenbanning en Silvia Hollander.

Tijdens de triatlon van vorig jaar.