Coevorden – De naam Oldengarm bij CoopCompact aan de Rembrandtlaan verdwijnt: de winkel wordt overgenomen door Martijn Seiger.

Bert-Jan Oldengarm nam afgelopen jaar een vestiging van Coop in Zwolle over terwijl zijn moeder Gea werkzaam bleef in Coevorden. Met deze verandering verdwijnt een vertrouwde naam.

Riekus Oldengarm begon in 1983 met een eenmanszaak aan de Commissaris De Vos van Steenwijklaan. Na een jaar nam hij de winkel van Oosterveen aan de Rembrandtlaan over. Riekus Oldengarm startte er op 4 juni 1984 onder de naam Vivo. In 1985 werd de Vivo een Super en in 1992 werd het een E-Markt. Sinds 1999 is de naam CoopCompact. In de loop der jaren vonden diverse malen verbouwingen plaats. In 2009 bijvoorbeeld werd de winkel fors vergroot.

In januari 2009 trad Bert-Jan toe tot de vof van Riekus en Gea Oldengarm. Doordat in datzelfde jaar de fietsers-/voetgangersbrug over het Stieltjeskanaal kwam, kreeg de winkel meer klanten uit Binnen- en Buitenvree.

Helaas overleed Riekus Oldengarm in januari 2015 na een kort ziekbed. Een enorme klap voor vrouw en kinderen én voor de vaste klanten.

Hoge ogen

De supermarkt scoorde hoge ogen bij de verkiezing van buurtsupermarkt van het jaar. In 2012 won CoopCompact Oldengarm en ook in de jaren erna was er steeds succes. De winkel werd geprezen om de mooie eigentijdse winkel, de gedreven ondernemer en het gastvrije team. Vorig jaar sleept de winkel tijdens het grote Coop Winkelfeest de tweede prijs bij de winkelwedstrijd in de wacht.

Betrokken

De familie Oldengarm was altijd heel betrokken bij Coevorden. Zo stelde de winkel altijd sponsorprijzen beschikbaar voor de Dubbelkansactie van de Coevorder Handelsvereniging, deed met Romy Luttmer mee (en zij won!) aan de verkiezing van de HandelsMISS in 2016. Dankzij de winkel en de Johan Cruyff Foundation kon een nieuw schoolplein, ‘Schoolplein 14’ van Brede School Som, worden ingericht.

Er waren vele unieke acties, zoals de Coop Comedy Night, en ook de winkel waren altijd vele activiteiten.

CoopCompact Oldengarm hield zaterdag 1 februari een afscheidsfeest voor het personeel met een spel, een presentatie van de nieuwe ondernemer, vele dancehits en een optreden van Spang.

De laatste dag van Oldengarm is zaterdag 15 februari. Dan nemen Bert-Jan en moeder Gea afscheid van hun klanten. De winkel sluit om 17.00 uur en gaat maandag 17 februari weer open onder de nieuwe naam.

Foto: CoopCompact Oldengarm. Bert-Jan, zijn moeder Gea en alle medewerkers hadden vorig jaar duidelijk zin in Koningsdag.