Coevorden – Van donderdag 12 december tot zondag december staat een bijzondere kas op de Markt in Coevorden als onderdeel van het landelijke initiatief Rouwen en Vieren. Dit initiatief biedt ruimte voor rouw en verlies, maar ook voor viering en nodigt iedereen uit om op diens eigen manier stil te staan bij deze thema’s.

Het initiatief heeft geen kerkelijke of levensbeschouwelijke achtergrond en heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier warmte en troost bieden tijdens de donkere dagen. De kas is een transparante, neutrale plek waar iedereen welkom is. De kas is van niemand, maar voor iedereen. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om een luisterend oor te bieden.

Schrijfster en kunstenares Marion Bloem opent de kas op donderdag 12 december. Gedurende de weken dat de kas aanwezig is, worden activiteiten georganiseerd om de verbinding tussen rouw en viering te versterken. Denk aan een silent disco, een cursus kaarsenmaken en een winterwandeling.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen bijdragen aan dit bijzondere initiatief. Vrijwilligers zorgen voor een fijne en veilige plek in de kas en bieden waar nodig een luisterend oor. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via rouwenenvierencoevorden@gmail.com.

Het initiatief in Coevorden wordt gedragen door John de Vegt, Harm Jan Veenstra, Saskia Kluwen en Helma Morskieft. Jolanda Jurjaanz (gespecialiseerd in rouwverwerking) en Simone Kempees (Co-Helpers Coevorden) sluiten ook aan.

Rouwen en Vieren Coevorden is inmiddels ook te vinden op Facebook en Instagram.

Afbeelding: Studio PopUpWerk