Coevorden – De start van de campagne Orange the World is op zaterdag 25 november. Hiermee vraagt de gemeente Coevorden aandacht voor een veilige omgeving voor vrouwen en meisjes.

De gemeenteraad van Coevorden heeft zich in oktober unaniem achter een motie van het PAC geschaard. Daarmee is besloten dat de gemeente Coevorden zich aansluit bij de internationale campagne Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Coevorden kleurt oranje

Bij de aftrap van de campagne wordt de vlag van de campagne gehesen bij het gemeentehuis en worden diverse gebouwen in de gemeente oranje verlicht. Ondanks vele activiteiten van de gemeente voor een veilige leefomgeving vraagt de gemeente met Orange the World extra aandacht voor de veiligheid van vrouwen en meisjes. Nog altijd heeft één op de drie vrouwen te maken met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld.

Medestanders kunnen via orangetheworld.nl een petitie tekenen.