Coevorden De toekomstige coalitie gaat bestaan uit dezelfde partijen als sinds 2014 het geval is: BBC2014, PvdA en CDA. Dat is de uitkomst van de gesprekken, die BBC2014 als grootste partij met alle andere partijen heeft gevoerd. Wel komt er een extra wethouder van BBC2014 bij.

BBC2014 was weer de grote winnaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart en ging van negen naar tien zetels. Zowel PvdA als VVD behielden vier zetels, maar wel kreeg de PvdA wat meer stemmen dan de VVD. Het CDA moest een zetels inleveren, PAC kreeg er een zetel bij en heeft er nu drie. PPC behield de ene zetel terwijl D66 niet meedeed aan de verkiezingen.

Volgens Henk Mulder van BBC2014 mag de huidige coalitie rekenen op brede steun. Nu staat eerst een coalitieakkoord op de agenda.

Steven Stegen blijft wethouder voor BBC2014. De partij houdt eerst een fractievergadering en een algemene ledenvergadering alvorens Mulder met de naam van de tweede wethouder naar buiten komt. Die algemene ledenvergadering is op 20 april.

Jeroen Huizing is voor het CDA de beoogd wethouder en hij blijft dus op zijn post. Na het vertrek van Joop Brink van de PvdA is Joop Slomp de kandidaat. Brink had reeds tijdig aangegeven te stoppen als wethouder, hij zit nu wel weer in de gemeenteraad.

Foto: Een aantal kandidaten van BBC2014 tijdens de uitslagenavond.