Coevorden – Theater Hofpoort doet mee aan het Nationale Theaterweekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari. Het leuke is: een entreekaartje kost slechts een tientje. Voor vrijdagavond is er cabaret van Martijn Crins met ‘Mesthoop’. Op zondagmiddag 28 januari zorgt Marjolein Meijers en haar muzikanten voor een Rot-middag.

Martijn Crins

Via theater, film, muziek, voetbalkantines, kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden is Martijn Crins terug als cabaretier. Hij smijt zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en zorgt voor een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Veertien jaar nadat hij de jury- en publieksprijs op het Cameretten Festival won, speelt Martijn zijn eerste solo: ‘Mesthoop’. Hij smijt zichzelf met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en zorgt voor een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen via deze link. De entreeprijs is inclusief een consumptie.

Rot-middag

Marjolein Meijers en de muzikanten Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuiper zorgen zondag voor een Rot-middag. Als duo An & Jan zagen Marjolein Meijers en Jan Rot elkaar tussen 2005 en 2010 bij tijden vrijwel dagelijks op hun tochten langs de theaters. Jan Rot, overleden in 2022, vroeg enkele jaren geleden aan Marjolein “Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?” Nu is het zover, dat er een driedelige ode komt. Het eerste deel beslaat de muziek uit zijn vroege jaren, gebundeld in de meezingvoorstelling ‘Vrienden van Jan hebben een Rot-avond’.

De Rot-middag begint om 15.00 uur. Kaarten zijn hier te bestellen. De entreeprijs is inclusief een consumptie.

Foto Martijn Crins: Vincent van den Hoogen.