Coevorden – De leerlingen van De Buitenvree kwamen woensdagochtend voor één dag in hun pyjama op school om samen te starten met ochtendgymnastiek. “Dit is een feestelijke start van de Nationale Voorleesdagen”, aldus Daniëlle Bos, leerkracht op de school. “De Nationale Voorleesdagen zijn een landelijk initiatief om vooral ouders te stimuleren om voor te lezen. Hoe meer jonge kinderen worden voorgelezen, hoe groter de kans is dat ze op latere leeftijd ook met plezier zullen lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en stimuleert het taalgevoel.”

Ouders en grootouders waren uitgenodigd om te komen voorlezen uit een boek in het teken van het thema feest. Verdeeld door de school zijn knusse leeshoekjes gecreëerd waar enthousiast werd voorgelezen.

Aan het einde van de ochtend stond een grote verrassing gepland voor de leerlingen van groep 5 en groep 8: burgemeester Renze Bergsma kwam voorlezen! De burgemeester vond het zo leuk om dit te mogen doen, dat hij hiervoor zelfs een afspraak heeft verzet. Op De Buitenvree wordt al veel aandacht besteed aan het belang van lezen en voorlezen, maar de komende week staat bol van leesactiviteiten. Danielle vertelt: “We houden ‘The masked reader’, waarbij leerkrachten gemaskerd gaan voorlezen. De leerlingen mogen raden wie achter het masker schuilgaat. Ook doen we schoolbreed een boekendans.”