Zweeloo – De jaarlijkse buitenschilderdag van Tourist Info Aalden/Zweeloo in samenwerking met Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo wordt gehouden op zaterdag 9 september. Iedereen die schildert of tekent kan deelnemen en is van harte welkom om mee te doen.

De ontvangst is om 10.00 uur in dorpshuis De Spil, waarna de (amateur)schilders een plek opzoeken om aan de slag te gaan. Het gaat om een plek in Zweeloo vanwege andere activiteiten in het kader van ‘Vincents Pad door Zweeloo’.

Rond 15.00 uur wordt de dag afgesloten met een samenkomst waarbij het gemaakte werk getoond wordt. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden, aanmelden is wel nodig.

Meer informatie en aanmelden kan bij Tourist Info Zweeloo/Aalden, e-mail: schildersdagzweeloo@toreco.nl of telefonisch op 0591-372299 (tussen 10.00 en 14.00 uur). Na aanmelding ontvangt de deelnemer nadere informatie.

Extra: publieksactiviteit

Later in september vindt het EK Wielrennen plaats dat ook Zweeloo en Aalden als doorkomstplaatsen heeft. De oproep van de provincie om een kunstwerk voor langs de route te maken heeft de TIP-werkgroep geïnspireerd om een speciale tekening op groot formaat door het publiek tijdens de schildersdag te laten inschilderen. Onder begeleiding kunnen zij een deel schilderen.