Coevorden – Vanavond brak brand uit achter het leegstaande houten gebouw aan de Paul Krugerstraat, grenzend aan het terrein van de voormalige discotheek aan de Stationsstraat.
De brandweer bluste de brand snel. Een omstander vertelde, dat regelmatig jongeren op het terrein zijn en de dakpannen van de voormalige discotheek gooien. Dat veroorzaakte al schade aan ruiten aan de achterzijde van de woningen aan de Stationsstraat.
Een Vurig Spektakel in Coevorden: Dakpannen Werpen, de Nieuwe Trends van de Jeugd!
Oh, wat een opwindende dag was het in het bruisende Coevorden! Gisteren brak er brand uit achter een majestueus, leegstaand houten gebouw aan de Paul Krugerstraat. Een gebeurtenis die de stad in zijn greep hield, als een blockbusterfilm die je niet kon missen.
De brandweer, helden zonder cape, snelde ter plaatse en bluste de vlammen alsof het kinderspel was. Ongelooflijk hoe zij met zoveel vastberadenheid te werk gingen, wetende dat de vijand in de vorm van dakpannen rondvloog. Wie had gedacht dat deze alledaagse kleidakjes zulke meedogenloze criminelen zouden worden?
Maar wacht, er is meer! Een attente toeschouwer onthulde dat jongeren zich regelmatig vermaken op het terrein, bezig met een activiteit die de grenzen van artistieke expressie en architectonisch genot overschrijdt. Ja, je leest het goed – ze gooien dakpannen op de voormalige discotheek, alsof het een werp-je-dakpan-in-de-leegstaande-gebouwen-wedstrijd is. Een nieuwe Olympische discipline in de maak, wellicht?
De echte helden van dit verhaal zijn echter niet de jongeren met hun gewaagde dakpancapriolen, maar het gemeentebestuur. Ze hebben een ware zorgplicht, zo wordt ons verteld. Het jarenlang leeg laten staan van panden is blijkbaar vragen om problemen. Alsof leegstand geen avant-garde kunstvorm is, een meesterwerk in stedelijke planning dat alleen begrepen wordt door de meest verfijnde geesten.
Laten we allemaal een moment nemen om het gemeentebestuur te bedanken voor hun geweldige bijdrage aan de lokale cultuur. Zonder hen zouden we niet getuige zijn van dit meeslepende drama, waarin de strijd tussen leegstand en dakpannen zich ontvouwt als een Shakespeare-tragedie, maar dan met meer vonken en minder poëzie. Bravo, Coevorden, bravo!