Coevorden – In Museum Thijnhof, net voorzien van een nieuwe logo en nieuwe vlaggen, werd vrijdagmiddag een nieuwe expositie geopend. Het museum is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met 17 december.

De leden van Kunstcollectief SMALT tonen werken met als thema ‘Bomen met Van Gogh’, natuurlijk in het kader van het Van Goghjaar in Drenthe. Ook zijn er foto’s van Ton Trompert. Voor het thema is gekozen, omdat Vincent ‘iets’ met bomen had.

Er was goede belangstelling voor de opening, waarbij ook bestuursleden van het Kunstenaarscollectief Coevorden en Kunstenaarsdorp Zweeloo aanwezig waren. De expositie werd geopend door Herman Roozen, die nog tot en met december de titel ‘Stripmaker des Vaderlands’ maakt. De korte en humorvolle toespraak werd bekroond met een speciale centsprent, die nu op het publicatiebord van het museum prijkt.

Joke Holwarda uit Aalden boog en smeedde metalen vormen tot een mooie en bijzondere boom. Marieke Geerlings uit Stieltjeskanaal maakt vaak kunstwerken van mensen en dieren, dit was dus een uitdaging die zij fraai heeft vormgegeven. Saskia Dingelstad uit Dalen plaatste schors in haar schilderijen en zo ontstond een extra gelaagdheid. Jowan Remmig uit Gees kroop in de huid en voetstappen van Vincent om van daaruit een stap te maken naar de beleving die Van Gogh moeten hebben gehad in onze regio. Herman Kolker uit Oosterhesselen loopt in het landschap, beleeft het, neemt het mee en zet het in zijn atelier om in verf. Zo ging het ook met dit thema. Theo van Meel uit ’t Haantje sleepte stammen mee naar binnen om ze te combineren met afbeeldingen. Het hoofd van Wout Wachtmeester uit Dalerpeel zit vol indrukken en beelden van bomen, thuis gaan die via zijn vingers naar papier en canvas.

Fotograaf Ton Trompert

Ton Trompert uit Coevorden was voorheen huisarts in Sleen. Hij heeft daarnaast zijn hele leven gefotografeerd en geschilderd. Creativiteit was altijd zijn uitlaatklep.

De expositie wordt gesponsord door Provincie Drenthe. Voor meer informatie over het museum: www.thijnhof.nl.