Coevorden – BLUES2 verzorgt zondagochtend 18 september het CultUurtje in museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat. Het koffieconcert begint om 11.00 uur. Het museum is geopend vanaf 10.30 uur.

BLUES2 bestaat uit de muziekvrienden Jans Strijker en Wim Berends. Met zang, saxofoon, dwarsfluit, gitaar, mondharmonica en zang zorgen zij voor een verrassende akoestische combinatie met mooie liedjes van onder andere The Beatles, Pink Floyd, The Police, The Eagles, Bruce Springsteen, Bob Dylan en Cuby & Blizzards en ook onder meer de nummers California Dreamin, Happy Together, Nights in white Satin en eigen nummers.

Beide muzikanten kennen elkaar uit een vorige band, de B’Eaters Band. Deze band bestond van 1993 tot en met 2016. Eind 2016 zijn Jans en Wim samen verder gegaan als duo onder de naam BLUES2. Jans heeft naast bijna 25 jaar in de B’ Eaters Band zijn sporen verdiend in de Brinkles Boogie Band, de Kopstubbers, van Erik Harteveld en heeft meegespeeld op het album “Altied pech”. Ook speelde Jans in de Duoparades en Triodelux. En last but not least heeft Jans een keer samen gespeeld in een gelegenheidsformatie met Harry (Cuby) Muskee. Wim was naast The B’Eaters Band actief als frontman van de Schoonebeker band Eksjun van 1977 tot en met 1984. Deze band stond op vele podia in Noord-Nederland en vooral in Zuidoost-Drenthe.

Voor het bezoeken van het CultUurtje gelden de reguliere toegangsprijzen van Museum Thijnhof.