Dalen – Gezond Dalen en NeiNaoberschapDalen vinden beweging en gezelligheid belangrijk. Daarom wordt gestart met de BeweegClub.

De bijeenkomsten op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in De Spinde in Dalen worden begeleid door een bevoegde docent. Na het uurtje is er gelegenheid om even bij te praten. De BeweegClub is voor alle volwassenen in het dorp. Ook op een stoel of in een rolstoel kunnen inwoners meedoen. Samen bezig zijn, bewegen en dorpsgenoten ontmoeten zijn de uitgangspunten.

“Bewegen vertraagt de botontkalking, mensen blijven lenig en soepel en er is minder kans om te vallen. Bewegen is goed voor het brein en geheugen. De conditie blijft op peil en spieren worden sterker”, aldus de organisatie.

De kosten voor deelname zijn nog niet bekend, maar die zijn in ieder geval laag. Zo kan iedereen meedoen. Bij voldoende aanmeldingen is het de bedoeling om half mei te starten. Aanmelden kan bij Gezond Dalen via sabine@gezonddalen.nl en 06-19166392 en bij NeiNaoberschapDalen, neinaoberschapdalen@outlook.com en 06-12591176.