Coevorden – Ben Blog heeft gisteren afscheid genomen als directeur van logistiek bedrijf Graaco in Coevorden. Velen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door René Visser en Jorne Hornstra, directeuren van Kooiker Logistiek uit het Friese Grou.

Ben Blog en zijn familie beleefden een mooie middag, zo bleek overduidelijk. Ook duidelijk was, dat Ben Blog zijn stempel heeft gezet op de geschiedenis van Graaco.

De naam Graaco blijft bestaan en de medewerkers blijven er werkzaam. Momenteel staan er zeventig mensen op de loonlijst van Graaco en worden daarnaast medewerkers ingeschakeld via andere partijen. Visser en Hornstra gaan uit van uitbreiding van de werkzaamheden.

Graaco

Graaco werd opgericht op 7 september 2009 en verwijst naar de vroegere naam Van der Graaf in Coevorden. Penske Logistics nam het bedrijf in 1998 over en na tien jaar kwam De Vries, die in 2009 failliet ging. Ben Blog, Jo Koop, Joop van der Graaf en Ubbo Hempenius besloten Graaco op te richten. Blog werd de directeur.

In juli van dit jaar, bij de bekendmaking van de overname, toonde Ben Blog zich tevreden. Hij zei toen: “Ik word zeventig en daarom zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat bij Graaco past en dat bleek Kooiker Logistiek te zijn. Dit bedrijf, dat sinds 1918 bestaat, biedt een scala van transport- en logistieke diensten.

Kort symposium

Ter gelegenheid van het afscheid van Ben Blog vond voor het informele gedeelte een kort symposium plaats met drie sprekers. Peter Cool, directeur van Intergas, noemde de sleutel tot succes: “De onderlinge verhoudingen in de groep moeten goed zijn. Bij verbinden wordt vaak gedacht aan met elkaar een borrel drinken, maar zo is het niet. Joachim Berends, voorzitter van de raad van bestuur van de Bentheimer Eisenbahn, verhaalde over het ontstaan van het Europark. Uiteraard sprak hij ook over de Nedersaksenlijn. “We hebben afgelopen dinsdag ter gelegenheid van de Duits-Nederlandse dag een trein laten rijden tussen Nordhorn en Coevorden. Er hebben alleen ‘s ochtends al 250 mensen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.” Het is de bedoeling dat vanaf 2025 de trein permanent gaat rijden. Berends noemde Coevorden hét logistieke knooppunt.

Tot slot bedankte hij net als de andere sprekers Ben Blog voor de fijne samenwerking. “In de loop der jaren is wel gebleken dat Blog een genadeloze onderhandelaar is”, voegde hij er lachend aan toe.

Hoofdfoto: Ben Blog begroette ook wethouder Steven Stegen.

Zie ook:

Kooiker neemt Graaco over: behoud werkgelegenheid en locatie