Schoonoord – De Hondsrug UNESCO Global Geopark, Staatsbosbeheer en Bospark Aagjeshoeve in Schoonoord houden op vrijdagavond 21 en zaterdagavond 22 oktober tijdens het Drentse Verhalenweekend van Marketing Drenthe de wandeling ‘Mysterie van het Sleenerzand’.

Waan je in de tijd van de hunebedhouwers tijdens deze mysterieuze avondwandeling over het Sleenerzand. Volg de route langs grafheuvels, celtic fields naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. De fonkelende lichtjes langs de route begeleiden de wandelaars naar verrassende historische ontmoetingen: met Witte Wieven, hunebedbouwers, verhalenvertellers, met Marieke van de reuzen Ellert en Brammert, professor Van Giffen, de protestantse opstand, dwaallichtjes en nog veel meer. Op Bospark De Aagjeshoeve zijn een hapje en een drankje te verkrijgen.

Aanmelding

Startlocatie is het parkeerterrein bij Bospark Aagjeshoeve (voorheen Rijmaaran), Slenerweg 118, Schoonoord. De eerste groep start om 19.00 uur. Kies je eigen tijdslot bij aanmelding. Aanmelden is verplicht via deze link op de website van Staatsbosbeheer.

Het Mysterie van het Sleenerzand is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De wandeling van 2,5 kilometer duurt ongeveer een uur en is niet rolstoelen, rollators en kinderwagens. Er wordt gelopen in groepen onder leiding van een gids. Draag stevig en waterdicht schoeisel. Voor consumpties kan bijna overal worden gepind, maar het is raadzaam ook contant geld mee te nemen.

Voor meer informatie: boswachter Wenda Kloen, 06-21266674 of w.kloen@staatsbosbeheer.nl.