Coevorden – Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) heeft in Erik Holties een nieuwe kandidaat-wethouder gevonden. De leden van BBC2014 vergaderen maandagavond 20 maart over zijn voordracht. Na instemming van de gemeenteraad van Coevorden zal Holties op dinsdag 21 maart worden geïnstalleerd als opvolger van Bea Meppelink-de Jager.

De 53-jarige Erik Holties is geboren en getogen in Zweeloo en woont nu met zijn gezin in Oosterhesselen. Hij werkt al jaren als registermakelaar/taxateur. Sinds 2015 is hij raadslid voor BBC2014 en kent de gemeente Coevorden daardoor goed.

Voorzitter Derk ten Berge is blij met deze ontwikkeling. “Erik is een prima kandidaat en past uitstekend in de profielschets die BBC2014 hanteert voor het wethouderschap. Daarnaast is Erik iemand die leiderschap en het nodige lef toont, op samenwerking is gericht en vertrouwen geeft.”

Holties zelf zegt vereerd te zijn met de voordracht. “Vanuit mijn raadswerk van de afgelopen jaren weet ik hoeveel mooie dingen er gebeuren in onze gemeente. Ik kijk er naar uit om nu vanuit een andere functie mijn bijdrage te mogen leveren. Een prachtige uitdaging die ik met de titels uit ons verkiezingsprogramma aanga: ‘Gericht op evenwicht’, ‘Doorpakken’ en ‘Samen verder vooruit’. De samenwerking met onze inwoners vind ik echt ontzettend belangrijk. Er staan pittige onderwerpen op de agenda; ik ga me er met veel energie in verdiepen en voor inzetten.”

Foto: gemeente Coevorden.