Dalen – De officiële overname van de winkel van Echte Bakker Eising aan De Waag in Dalen aan Bakkerij Kalkdijk vond afgelopen zaterdag plaats door middel van de sleuteloverdracht.

Henry en Ageeth Bosch-Kalkdijk openen dinsdag 25 februari hun nieuwe winkel. Door de goede verstandhouding tussen de twee traditionele bakkers blijft kwaliteit gewaarborgd en wordt het assortiment uitgebreid. ‘Het beste van twee bakkerswerelden’ treft elkaar in de nieuwe en vanaf nu enige bakkerswinkel in Dalen.

Ruim een maand geleden werd bekend dat Bakkerij Kalkdijk de winkel van Eising in Dalen overneemt. Aangezien Herk-Jan en Linda van Echte Bakker Eising een stapje terug doen en Bakkerij Kalkdijk over voldoende capaciteit beschikt om uit te breiden, was de overeenkomst snel een feit.

Goede verstandhouding

“Al jaren hebben wij een goede verstandhouding met Bakker Eising. Als onze bakkers in de nacht ingrediënten tekortkomen, kloppen we gemakkelijk bij elkaar aan”, vertelt Hendry Bosch van Bakkerij Kalkdijk. “Eising levert ook goede kwaliteit en daar doen we graag ons voordeel mee. Er gaan dan ook brood- en banketbakkers van Eising mee naar onze bakkerij.” De samenwerking met Echte Bakker Eising blijft ook in de toekomst bestaan.

Wijzigingen

Echte Bakker Eising legt voortaan de focus op de bakkerswinkel in Hollandscheveld en de klanten in de nabije omgeving. De winkel in Wachtum gaat dicht. De voormalige winkel van Kalkdijk aan de Schoolstraat in Dalen is inmiddels gesloten.

Bakkerij Kalkdijk heeft al een winkel in Coevorden en aan de Schoolstraat in Dalen. Na de overname van de winkel aan De Waag sluit Kalkdijk de winkel aan de Schoolstraat. Bakkerij Kalkdijk heeft naast een eigen bakkerij op Het Kleine Veld ook een winkel aan de Friesestraat in Coevorden. Deze is recent vernieuwd en voorzien van een ruimer assortiment.

Smaakpanel

Ageeth Bosch-Kalkdijk, mede-eigenaar van Bakkerij Kalkdijk: “Naast de bakkers nemen wij ook winkelpersoneel over, evenals de fijnste recepten. We zijn al weken aan het testen en proeven. Wij koesteren de fans van Bakker Eising en natuurlijk onze klanten. Om die reden starten we met een ‘smaakpanel’. Wij nodigen klanten uit in het panel plaats te nemen om ons te voorzien van ideeën, inspiratie en reacties. Het zou kunnen, dat dit panel eenmaal per kwartaal nieuwe producten of wijzigingen in het assortiment proeft en beoordeelt. Wij houden graag aansluiting met onze klanten en gaan uitdagingen zeker niet uit de weg.”

Warm welkom

De opening van Bakkerij Kalkdijk aan De Waag op dinsdag 25 februari is op feestelijke wijze met een warm welkom voor de klanten. Aangezien het voor senioren in woonwijkcentrum Selkersgoorn niet altijd gemakkelijk is om de deur uit te gaan, trakteert Bakkerij Kalkdijk de bewoners die dag op taart.

Al bijna 30 jaar

Bakkerij Kalkdijk bestaat al sinds 1991. Bakkerij Kalkdijk levert daarnaast al jaren vers brood en banket aan supermarkten en zorgcentra in de regio. Ook kunnen klanten 24 uur per dag online bestellen en op diverse locaties in de regio afhalen.

Het team van Bakkerij Kalkdijk bestaat inmiddels uit 25 medewerkers. Henry Bosch is enthousiast: “Wij waarderen het bijzonder, dat Bakker Eising ons als eerste de kans heeft geboden de winkel in Dalen over te nemen. Zij hebben door de jaren heen een goede naam opgebouwd. Qua overleg en overdracht had het onderling ook niet beter kunnen verlopen. Wij wensen Herk-Jan en Linda Westerhof veel succes en gezondheid voor de toekomst.”

Foto: Henry en Ageeth Bosch-Kalkdijk.