Coevorden – Wethouder Joop Slomp bezocht vanmiddag de kledinglijnbank ‘Kledinglijn De Verbinding’ in MFC Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Hij praatte uitvoerig met vrijwilligster Gerry Steen, die de wethouder uitlegde wat de gang van zaken. Bij de kledingbank kan gratis kleding voor volwassenen en kinderen worden gehaald, maar ook zijn er schoenen, sokken, bh’s, beddengoed en sieraden. Deze dagen hield de kledingbank een najaarsopruiming die goed werd bezocht. Wel vertelde Gerry, dat nog lang niet iedereen van het bestaan van de kledingbank op de hoogte is of dat mensen moeite hebben om de drempel over te stappen. “Iedereen is hier echter welkom”, aldus Gerry. Inbreng van spullen is ook mogelijk mits de kleding netjes en schoon is.

Het aanspreekpunt voor de vrijwilligers is Helma Bosgraaf van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. “De kledingbank is onderdeel van MFC  Ravelijn Verbindt, dat een stichting is. Onder deze paraplu zitten zowel maatschappelijke als commerciële organisaties”, vertelde Helma.

Binnenkort gaan de wethouder en de mensen van de kledingbank nader in gesprek om te bekijken op welke wijze deze organisatie nog beter onder de aandacht kan worden gebracht.