Dalen – Stichting Aold Daol’n nodigt vrienden en donateurs van harte uit op zondagmiddag 31 oktober voor een dorpswandeling langs vijf historische locaties in Dalen. De activiteiten zijn van 13.00 tot 17.00 uur en vinden plaats in het kader van veertig jaar Aold Daol’n.

Op de locaties is van alles te beleven. De vijf locaties (waaronder vier Rijksmonumenten) zijn museummolen Jan Pol, hooischuur/schaapskooi aan de Kruisstraat, de dorpskerk, boerderij Ten Holte aan de Iemakkerssteeg en boerderij Kaspers/Kiers bij De Brink. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar voor de wandeling. Het vervoer van en naar de Iemakkerssteeg gaat per treintje.

De winnaar van het Dreènts Liedtiesfestival Leon Moorman is te horen. Hennie Kuijer, voormalig presentatrice bij RTV Drenthe, zingt liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar. Op één van de locaties is een Drentse boerenbruiloft te zien.

Daarnaast wordt het spel ‘Wie van de drie’ met antieke voorwerpen gespeeld. Drie personen vertellen een verhaal. Aan de deelnemers aan de wandeling de taak te kiezen welk verhaal juist is.

Geerhard Gras, voormalig presentator bij RTV Drenthe, houdt interviews met bekende dorpsgenoten. Gemeentebode Jan, caféhouder Frits, winkelierster Tinie, loonwerker Rieks, schoolmeester Albert en politica en gastdame Marieke doen hun verhaal.

Aanmelden vanaf vanavond

De deelname is gratis, maar het maximumaantal deelnemers is 120. Aanmelden kan vanaf vandaag, dinsdag 19 oktober, vanaf 19.00 uur. Dat kan bij voorkeur via mail: aolddaoln@gmail.com en ander via telefoon: 06-38726115, 06-10418965, 06-11493115 of 06-52548899.