Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden wordt ook dit jaar gehouden in het Kasteel. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op het herkenbaar maken van en creëren van meer begrip voor mensen die lijden aan dementie.

Het Alzheimercafé biedt vandaag, dinsdag 4 februari, weer voor een boeiend programma met als thema ‘Domotica’. Domotica is een systeem, waarbij door gebruikmaking van elektronische apparatuur de mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Een Een deskundige geeft uitleg over de mogelijkheden. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bij inzet van Domotica adviseren en ondersteunen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. De toegang en het kopje koffie/thee zijn gratis en aanmelding is niet nodig. Wie aangepast vervoer nodig heeft of meer informatie wil, kan contact opnemen met: Joop ten Caat, coördinator Alzheimercafé Coevorden, tel. 0524- 526863 of 06-19431405.