Coevorden – De 21-jarige Alysha Klinge doet mee aan de finale van Miss Beauty op Drenthe op zaterdag 23 december in De Tamboer in Hoogeveen. Zij komt uit Coevorden, maar verhuist binnenkort naar Schoonebeek. Zij is daar niet geheel vreemd, want zij heeft er diverse vrienden en heeft klanten via haar eigen bedrijf Abeautybar (schoonheidssalon, kapsalon en verhuur galakleding).

Voor de titel Miss Beauty of Drenthe zijn na een selectie nog negen kandidaten over. Alysha deed in 2019 voor de eerste keer mee aan de verkiezingen. “Ik ga er volledig voor”, zo zegt zij. “De jury kijkt vooral naar de motivatie en er is een castingdag. Je moet je wel onderscheiden. Inmiddels ben ik veel zelfverzekerder dan de eerste keer.” De winnaar van de verkiezing gaat door naar de nationale verkiezing.

Stemmen

Op de website van Miss Beauty Netherlands kan gestemd worden via deze link. Deze stemming telt voor 15 procent mee in het eindoordeel van de jury. Wie de meeste stemmen heeft, krijgt de titel Miss Popularity of Drenthe 2024. De uitslag wordt tijdens de finale op 23 december 2023 bekendgemaakt. De laatste tussenstand staat online, er kan gestemd worden tot en met vrijdag 22 december 23.59 uur!

Goed doel

De kosten voor het uitbrengen van een stem gaan naar een goed doel. Alle finalisten uit elke provincie zetten zich in voor een goed doel, de Linda Foundation, het wordt verwacht dat zij daarvoor zelf in actie komen. Alysha hield een bingo met een opbrengst van 300 euro en verkoopt huis aan huis koeken. De Linda Foundation is het goede doel van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. De stichting zet zich in voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren. Afgelopen jaar werd door de finalisten van Miss Beauty en Miss Teen een bedrag van maar liefst bijna 116.000 euro bijeengebracht.

Foto: © Photofab Studio’s Groningen