Coevorden – De actie ‘Steuntje in de rug voor Albert’ verloopt voorspoedig. Miranda Kappe, de vriendin van Albert Lubbelinkhof, en Laura Wever startten onlangs een actie. Het streefbedrag is reeds diverse malen bijgesteld en inmiddels is het huidige streefbedrag van 10.000 euro ook al bijna behaald. Daarnaast komt er nog een veilingactie. Doneren is nog steeds mogelijk VIA DEZE LINK. Omdat Albert reeds diverse acties voor anderen heeft gehouden, willen zij nu wat terugdoen.

Het verhaal van Albert

Op 6 september 2022 heeft Albert een onderbeenamputatie ondergaan vanwege complicaties door diabetes. Hij heeft zichzelf toen een doel gesteld: lopen voor de kerst van 2022. Hij liep inderdaad, uiteraard met prothese.

In april van dit jaar stootte Albert zijn kleine teen met als gevolg een klein wondje. Er kwam een infectie bij, de zijn hele bot in zijn voet heeft aangetast. Zijn grootste nachtmerrie: ook dit been moest worden geamputeerd. Inmiddels is Albert bezig met zijn revalidatietraject in revalidatiekliniek Roessingh.

Acties, die Albert de afgelopen jaren heeft opgezet, zijn bijvoorbeeld een crowfundingsactie voor de horecabedrijven in de hele gemeente Coevorden tijdens de coronacrisis, een soepactie, uitgebreid met etenswaren voor de Voedselbank in december 2022 en een Andy Fordham Benefit Dartdemonstratie voor de familie van de in 2021 overleden Andy Fordham.

Inkomen weggevallen

Albert is zzp’er in de beveiliging. Hij is momenteel niet in staat om te werken en kan dit voorlopig ook niet. Zijn inkomsten zijn zo goed als compleet weggevallen en met alles wat nog komen gaat raakt zijn geld dus echt op. Hij zou zichzelf compleet moeten kunnen focussen op de zware revalidatie die hem te wachten staat en geen zorgen moeten maken om andere zaken.

Veilingactie en ‘megaleuke actie’

Miranda en Laura zijn inmiddels bezig met een veilingactie, die nog wordt gevolgd door een ‘megaleuke actie voor Albert’. Van FC Twente hebben zij twee tickets gekregen voor de wedstrijd tegen Excelsior op 8 december. Bieden kan vanaf nu tot 15 november 23.59 uur onder de originele post op Steuntje in de rug voor Albert.