Coevorden/regio – De Week van de Pleegzorg vindt plaats van woensdag 30 oktober tot en met woensdag 6 november. In deze week wordt landelijk de aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg.

De Drentse organisaties voor pleegzorg, Leger des Heils, William Schrikker Stichting en Yorneo, zetten pleeggezinnen extra in het zonnetje door het organiseren van koffiebijeenkomsten. Dat doen zij voor huidige pleegouders, maar ook voor iedereen die interesse heeft om pleegouder te worden.

Bijeenkomsten

Voor inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn zijn er twee bijeenkomsten op woensdag 30 oktober. De eerste is voor huidige pleegouders en wordt gehouden van 10.00 tot 11.30 uur in het gemeentehuis van Borger-Odoorn aan de Hoofdstraat 50 in Exloo. De tweede bijeenkomst is voor aankomende pleegouders en vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen. Iedereen die geïnteresseerd is in het pleegouderschap is van harte welkom.

Kinderen verdienen veilige plek

“Ieder kind”, aldus wethouder Jeroen Huizing, “verdient het op te groeien op een veilige, stabiele plek. Wanneer dat bij de ouders (tijdelijk) niet lukt, is een pleeggezin een goed alternatief. Daarom is het goed dat er komende week extra aandacht is voor pleeggezinnen. Als gemeente werken we daar graag aan mee.”

De pleegzorgorganisaties bezoeken alle twaalf gemeenten in een opvallend voertuig dat die hele week in Drenthe rondrijdt. Pleegouders en (pleeg)kinderen krijgen een persoonlijke uitnodiging voor het koffiemoment in hun eigen gemeente. Wethouders en medewerkers pleegzorg gaan graag met hen in gesprek. Er ligt een cadeautje voor alle pleegouders klaar dat ongetwijfeld tot gespreksstof zal leiden.

Meer informatie over pleegzorg en aanmelding voor de bijeenkomsten staat op de website van Pleegzorg Drenthe.