Regio – Sportclub Drenthe en het Nationaal Ouderenfonds houden woensdag 24 maart samen met twaalf buurtsportcoaches uit de Drentse gemeenten een onlinebijeenkomst over OldStars Sport.

Steeds meer sportclubs denken na over het betrekken bij en binden van diverse doelgroepen aan de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Met OldStars kunnen deelnemers op latere leeftijd op een laagdrempelige manier blijven sporten.

In de onlinesessie wordt uitgelegd wat OldStars inhoudt en hoe je het kunt opstarten binnen de club of in de gemeente. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, vrijwilligers, trainers/coaches, oud-leden, leden van sportverenigingen of vertegenwoordigers van andere sportaanbieders. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot circa 21.30 uur.

Verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden om deel te nemen aan de Zoommeeting. Met OldStars Sport ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving bij sportverenigingen.

Na het succes van OldStars walking football zijn meer aangepaste sportvormen voor 55-plussers ontwikkeld, zoals walking hockey, tennis, tafeltennis, walking handball, walking korfbal, walking rugby, running, cycling, volleybal en walking basketbal.

Meer webinars

Er zijn meer webinars. Zo is er op woensdag 17 maart de onlinesessie ‘De sportclub mag weer open, en nu?’ Kijk voor meer informatie op de website van www.sportdrenthe.nl.