Dalen – De gemeente heeft er weer twee sporthelden bij: Arieta Lubbers-Westerhof en Gerrit Benjamins van judovereniging Koizumi Dalen-Nieuwlande.

De afgelopen dagen bezocht wethouder Joop Slomp al diverse sporthelden in het kader van de naderende Nationale Sportweek. Zij zijn voorgedragen door hun vereniging vanwege grote verdiensten als vrijwilliger. Woensdagmiddag ging de wethouder, vergezeld door buurtsportcoach Glenn van Laar, naar de sporthal op ‘t Grootveld in Dalen tijdens een judotraining.

Arieta was op de hoogte dat Gerrit benoemd zou worden tot sportheld. Dat zijzelf ook die titel kreeg was een extra verrassing.

Beide vrijwilligers zijn actief geworden in het bestuur toen de kinderen op judo gingen. Die kinderen zijn inmiddels al volwassen en niet meer betrokken bij judo. Arieta en Gerrit bleven. Arieta is sinds 2010 de secretaresse van het bestuur. Daarvoor hielp zij al bij allerlei voorkomende klussen, zoals matten leggen en kascontrole. “Zij is de spil en regelaar. Of het nu gaat om vergaderingen of andere activiteiten als het clubkampioenschap en het band- en slipexamen: Arieta zorgt dat het allemaal goed verloopt. Daarnaast fotografeert zij bij bijzondere evenementen en regelt attenties en aardigheidjes rond Sinterklaas en Kerst. Onnavolgbaar zijn haar jaarverslagen die bij de jaarvergadering worden voorgelezen”, aldus het bestuur in haar aanbeveling.

Gerrit is al meer dan 25 jaar actief binnen het bestuur. Hij is wedstrijdsecretaris en ook dit is een intensief karweitje. Gerrit zorgt ervoor dat de wedstrijden op de website komen te staan. Na een aanmelding door een judoka zorgt hij ervoor dat de betaling bij de organisatie van het judotoernooi terechtkomt. Ook zorgt hij ervoor dat de weegbriefjes weer op tijd bij de judoka’s komen. Dit werk doet hij niet alleen voor Koizumi, maar ook voor Judovereniging Vos uit Emmen/Klazienaveen waarmee Koizumi veel samenwerkt.

Het bestuur: “Arieta en Gerrit doen hun belangrijke werk altijd achter de schermen, zijn uitermate bescheiden maar zijn een baken voor de vereniging. Zij hebben een gouden hart voor Koizumi.”

V.l.n.r. Trainer Natasja Meijer, Arieta Lubbers, Gerrit Benjamins, wethouder Joop Slomp, buurtsportcoach Glenn van Laar.