Coevorden – Muziekschool Pianoforte heeft inmiddels een eigen plek in Coevorden in Pand 10, het voormalige Hervormd Ontmoetingscentrum, aan de Kromme Elleboog. Daar is eigenaar Nelly Armenian heel blij mee. “Dat is echt een geschenk.”

De laatste jaren was de muziekschool al actief op scholen in Coevorden. Dankzij een subsidie van de gemeente voor jeugd tot 18 jaar kunnen de lessen tegen een lager tarief worden aangeboden.

Aanstaande zaterdag is Muziekschool Pianoforte ook aanwezig op het START-festival, dat wordt gehouden van 13.0 tot 17.00 uur in het centrum. Bovendien is er een open lesweek van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september. Op de flyer onderaan dit artikel staat wanneer een kijkje kan worden genomen. “Tijdens deze lessen kan iedereen binnenlopen, een kijkje nemen en eventueel een proefles plannen”, aldus Nelly.

Aanbod

“Wij geven al sinds 2006 muzieklessen op diverse locaties, zoals in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Nijverdal”, vertelt Nelly Armenian. Zij is niet alleen eigenaar van de muziekschool, maar ook pianodocent. “Wij bieden allerlei muzieklessen aan: piano, akoestische gitaar, cello, drums, dwarsfluit, elektrische gitaar, saxofoon, viool, basgitaar en zang.

Daarnaast geven we ook musical- en theaterlessen. Individuele en groepslessen kun je het hele jaar volgen. We verzorgen bovendien af en toe korte cursussen, workshops en masterclasses. Deze worden af en toe gegeven en zijn ook op een van onze locaties te volgen.” Verder heeft Pianoforte een eigen webshop onder de naam Musicshop Forte met een aanbod aan bladmuziek, instrumenten, verhuur van muziekinstrumenten en geschenken.”

Nelly Armenian is afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede als concertpianiste. Zij was pianodocente bij muziekscholen. Dat inspireerde haar zo dat zij een eigen pianoschool startte, die inmiddels is uitgegroeid tot een complete muziekschool met vakbekwame docenten.

Meer informatie staat op de website: www.muziekschoolpianoforte.nl.