Oosterhesselen – De Klenckeloop in Oosterhesselen vindt altijd plaats op de derde zaterdag in september. Dat betekent, dat de tiende editie van het hardloopevenement wordt gehouden op zaterdag 21 september. De starttijd voor beide afstanden is 14.15 uur.

Destijds was Klaas Nienhuis uit Oosterhesselen de initiatiefnemer. De eerste editie telde 159 deelnemers en inmiddels is dat aantal behoorlijk gegroeid. Het parcours, volledig over asfalt, voert door het fraaie natuurgebied De Klencke.

In 2013 is Stichting Klenckeloop opgericht. De organisatie, sponsors en vrijwilligers hopen op veel deelname. De organisatie bestaat uit Loopgroep Oosterhesselen en HAC’63 uit Hoogeveen

Er is keuze tussen 5 en 10 kilometer. De categorieën zijn vrouwen tot 40 jaar, vrouwen masters 40+ en 50+, mannen tot 40 jaar, mannen masters 40+ en 50+.

Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl tot en met donderdag 19 september. Op de wedstrijddag is inschrijving mogelijk bij de start/finish op de hoek Edveensweg/Bergakkers. Dan kan vanaf 13.00 tot een half uur voor de start van de afstand. Er is elektronische tijdregistratie door middel van een chip. Speaker is René Marissen.

Douche- en kleedgelegenheid zijn in de nabijgelegen sporthal De Goorn. In de buurt van de start en finish verzorgt Mia Carey Fysiotherapie uit Gees massages.

De eerste drie hardlopers per categorie krijgen een geldprijs. De eerste heer en eerste dame uit Oosterhesselen krijgt eveneens een prijs. Een geldprijs is er ook voor degenen, die het parcoursrecord verbeteren. Er wordt tijdens de loop een verloting gehouden, waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Prijswinnaars dienen zelf aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.

Meer informatie staat op de website van de Klenckeloop.