Emmen – Luka Adžić maakt het seizoen af bij FC Emmen. Hij wordt voor een half jaar gehuurd van het Belgische RSC Anderlecht.

De 21-jarige buitenspeler groeide op in Servië, waar hij sinds 2004 het shirt van Rode Ster Belgrado droeg. Vanaf 2016 tot 2018 speelde hij daar 39 officiële duels, waarin hij negen keer scoorde. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Anderlecht. Ook heeft Adžić achttien optredens bij Servië Onder 21 achter zijn naam staan. Tijdens de zes kwalificatieduels voor het komende EK Onder 21 droeg hij vijfmaal de aanvoerdersband. Adžić: “Bij FC Emmen kan ik mezelf laten zien in de Nederlandse competitie, die internationaal goed bekend is. En dat bij een mooie, warme club waar de sfeer fantastisch is en goed voetbal gespeeld wordt. Ik hoop dat ik veel speelminuten krijg om de ploeg te helpen met doelpunten en assists.”

Hij is de komende weken niet speelgerechtigd zijn. De club gaat er alles aan doen om Adžić zo snel mogelijk op het veld te krijgen.

Luciano Slagveer

Lucianon Slagveer verlaat FC Emmen en vervolgt zijn carrière in Hongarije. Hij heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend bij Puskás Akadémia FC. Luciano kwam in 2004 als tienjarige vanuit de jeugd van Nieuw-Buinen bij FC Emmen. In 2008 vertrok hij naar sc Heerenveen, waar hij tot 2017 speelde en zijn eredivisiedebuut maakte. Na de promotie van FC Emmen in 2018 kwam hij terug naar De Oude Meerdijk, eerst op huurbasis en sinds afgelopen zomer stond hij volledig bij de Drentse club onder contract.