Bij een vakantie hoort natuurlijk een strandtas. Althans, dat vinden de meesten. Toch zien we dat lang niet iedereen kiest voor een ‘echte’ strandtas, maar vaak zelf een tas kiest en deze zo noemt. Dit kan natuurlijk prima, maar alle voordelen die een goede strandtas heeft, heb jij dan natuurlijk niet. Het is daarom dus ook niet zo heel gek dat steeds meer mensen kiezen voor een langere levensduur van hun spullen en dus uiteindelijk ook voor een echte strandtas kiezen, in plaats van bijvoorbeeld een grote shopper. Nu wil dat absoluut niet zeggen dat dit niet goed is, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat deze onherstelbaar beschadigd kan raken. Strandtassen zijn namelijk speciaal gemaakt om tegen zout water, zand en vocht te kunnen van bijvoorbeeld je natte handdoeken. Waar veel andere tassen dan vlekken krijgen, is dit bij een strandtas niet het geval. zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom het aan te raden is een strandtas mee te nemen op vakantie. Welke dat zijn, vertellen we je nu.

Meer ruimte

Wanneer je met het hele gezin naar het strand gaat en vier grote strandlakens bij je hebt, dan is een grote strandtas XL natuurlijk geen overbodige luxe. Naast je strandlakens biedt deze tas je ook de ruimte voor allerlei andere spullen die handig en ook nodig zijn. Hierbij moet je denken aan uiteraard de zonnebrandcrème, maar ook een goed boek, je zonnebril en wat lekker eten en drinken. Het voordeel van een goede strandtas is dat je niet alleen de ruimte hebt voor alle grote spullen, maar ook verschillende kleine vakjes hebt, bijvoorbeeld voor je sleutels of andere spullen die je binnen handbereik wilt hebben. Te vaak zien we dat mensen een grote tas meenemen naar het strand, maar hier niet over hebben nagedacht. De kans dat je dan eerst een flinke tijd moet zoeken naar je sleutel is dan vrij groot weten we uit ervaring.

Strandtassen zijn duurzaam

Duurzaam wordt steeds belangrijker en dat geldt ook voor de keuze van onze strandtas. Gelukkig zijn de meeste strandtassen gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze niet alleen een stuk langer meegaan, maar dus ook minder schadelijk zijn voor het milieu. Je kunt je wel voorstellen dat een plastic strandtas een veel hogere CO2-uitstoot heeft gehad bij het produceren, dan wanneer je kiest voor een strandtas die is gemaakt van riet of andere natuurlijke materialen. Zeker iets om rekening mee te houden dus. Qua aanschaf zijn ze misschien wel een stukje duurder, maar kijken we naar de levensduur, dan gaan ze wel een stuk langer mee. Onderaan de streep scheelt je dit vaak dus ook nog geld op lange termijn.

Stijlvol

We snappen heel goed dat je er als vrouw ook naar het strand fancy bij wilt lopen. Kies je voor een leuke strandtas, dan maakt dat je outfit helemaal compleet! Overigens kun je voor de beachlook ook kiezen voor de beste mom bag. Deze tassen hebben ook lekker veel ruimte, alleen hebben ze net even wat meer stijl. Ideaal voor naar een strandfeestje bijvoorbeeld of wanneer je samen met een stel vrienden of je partner gaat lunchen aan de boulevard.